RSS

NOVES PROPOSTES PER LLEGIR

15 Jun

Hello gentola! Soc Patri i aquest cop em toca a mi proposar els llibres. Ja sabeu que heu de votar un, quan haguem votat tots publicaré una nova entrad informant del guanyador. Aquestes són les meves propostes:

«Leon de ojos verdes» de Manuel Vicent

Imagen

Novel·la de l’any 2008 de l’escriptor castellonenc Manuel Vicent.

En aquesta intervenen diversos personatges que estroben allotjats a l’estiu del 1953 a l’Hotel Voramar. Un doctor, un assassí, un franquista ben situat, un avi en cadira de rodes al que encara li arriben cartes d’amor  i una jove francesa, anomenada Brigitte Bardot. Encara no és coneguda, però a la platja de Benicàssim ja causa escandol el seu bikini roig.

El personatge central és Manuel Vicent, un jove escriptor que entra en contacte en les històries que expliquen els clients del Voramar, on, a més a més, s’està rodant una pel·lícula.

 

«L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra», de Jonas Jonasson

Imagen

El llilbre més venut aquest Sant Jordi 2012 (tant en la seva edició en català com en castellà). De l’escriptor suec Jonas Jonasson, any 2012. Un viatge delirant per la història del segle XX que fa petar de riure.

Segons l’Allan tots els conflictes de la humanitat tenen el següent principi: «Ets un tonto. No, tu ets més tonto. No, tu ho ets més», però tot es pot arreglar amb una ampolla d’aiguardent i ganes de deixar-ho tot enrere i mirar el futur.
L’Allan fa cent anys. A la residència on viu tots estan a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit tocar els dos. Salta per la finestra i fuig cap a l’estació. A partir d’aquí comença una rocambolesca persecució on l’Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma estoica i a l’ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí.
Aquesta aventura esbojarrada s’alterna amb la història de la vida del murri Allan. Un home normal i corrent, especialista en explosius, apolític i inculte però que no s’ajup davant del poder.

 

«La voz dormida», de Dulce Chacón.

Imagen

Un dels meus llibres preferits, de l’any 2002. Recentment se n’ha fet la pel·lícula.

Aquesta novel·la ens conta la història d’un grup de dones empresonades a la presó madrilenya de Ventas. Una novel·la que ens ajuda a conèixer unes veus que molts han intentat adormir, però que formen una part importantíssima de la nostra història. Unes dones que van decidir assumir el protagonisme que la tradició els negava, per tal de lluitar per un món més just.

 

 
12 comentarios

Publicado por en 15 de junio de 2012 en Uncategorized

 

12 Respuestas a “NOVES PROPOSTES PER LLEGIR

  1. Faro

    15 de junio de 2012 at 16:29

    Allà va la meva votació: L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, crec que ha de ser divertit i emotiu. I a més prou actual, el trobarem fàcil, La voz dormida, fa 6 mesos que me’l vaig llegir, i de Manuel Vicent em vaig lleig Son de Mar i no em va agradar gens… o siga que: Jonas Jonasson

     
  2. Faro

    16 de junio de 2012 at 8:13

    El recuerdo que deja un libro es más importante que el libro mismo.
    Gustavo Adolfo Bécquer

     
  3. neleta

    17 de junio de 2012 at 17:39

    Jo vote a “L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra”, de Jonas Jonasson.

     
  4. Marina

    18 de junio de 2012 at 9:51

    Yo tambien voto por el del abuelete debe ser gracioso. La voz dormida lo lei y lo tengo por si alguien lo quiere leer se lo puedo prestar. Entonces ya no vamos a quedar ? sera todo virtual? Bueno ya ire mirando lo que se cuece por el blog porque no me entero mucho.

     
  5. Faro

    18 de junio de 2012 at 9:54

    Lo de fer-ho virtual o quedar… suposso que sempre es pot intentar quedar, a veure si es pot aconseguir, però crec que seria interessant també anar comentant el llibre, pel blog.
    Per això quan estiga escollit, la mestra de ceremònia que diga el que vol fer i com vol portar els comentaris.

     
  6. Patri

    19 de junio de 2012 at 12:06

    Doncs jo crec que podriem anar fent comentaris virtuals i, si va bé, quan l’acabem, mirem de fer una quedadeta. Qui pugue bé, i qui no, doncs també, no? Com ho veieu?

     
  7. Vicent

    19 de junio de 2012 at 12:13

    Vinga, el de l’avi sembla divertit. M’apunto

     
  8. Faro

    19 de junio de 2012 at 17:05

    Perfecte quan estiga el llibre decidit, només s’haurà de fer una altra entrada per posar els comentaris… jejeje

     
  9. neleta

    25 de junio de 2012 at 9:48

    I també ficar les dades,no??Per a comentar seria interessant que ficarem pàgina tope, així no ens contarem més del que tenim llegit,no??

     
  10. Faro

    25 de junio de 2012 at 10:01

    Jo no vull dir res, però ja tinc el llibre!!!

     
  11. Patri

    25 de junio de 2012 at 21:27

    Bé, doncs, decidit! Llegim L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra!
    Quan tingue un poc de temps faig l’entrada, ok, que vaig un poc liadeta…. besissssssss

     
  12. Faro

    26 de junio de 2012 at 9:23

    Per cert el diumenge li van fer una entrevista a Manuel Vicent a Pàgina 2, llàstima que no escollirem el seu llibre… a veure si li fan alguna al Jonasson.

     

Deja un comentario